Тунинг Клуб • Тема - За и против спортните филтри
Дата и час: Сря Май 23, 2012 3:29 am Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Re: За и против спортните филтри

Автор Съобщение
 Заглавие: Re: За и против спортните филтри
МнениеПубликувано на: Пет Дек 17, 2010 10:51 pm 
опитен член на клуба
опитен член на клуба
Аватар

кара: Opel ASTRA G X20XEV
колега, аз съм с панелен филтър на пежо 206 1,4хди, интересуваме ако сложа някакъв спортен скъп филтър да кажем на KN, ще подобри ли звука? Защото сега не искарва нищо :? :? :?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Дек 18, 2010 9:05 am 
Модератор
Модератор
Аватар

кара: VW Passat B3
Ако е панелен няма да имаш проняма в звука, но сложиш ли конусен въздушен филтър ще имаш промяна при подаване на газ и това ще се чува от двигателния отсек.
Лично мнение слагай един панелен K&N или JR и не търси корекция на звука от там.
Като казваш, че не изкарва звук какво имаш предивид ? Заигравал ли се с генерацията на колата, от там ли искаш промяна на звука ?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 23, 2010 5:43 pm 
клубен ентусиаст
клубен ентусиаст
Аватар

кара: пунтото да откача
тунинг: В ПРОЦЕС! :)
ubahob-0102 написа:
колега, аз съм с панелен филтър на пежо 206 1,4хди, интересуваме ако сложа някакъв спортен скъп филтър да кажем на KN, ще подобри ли звука? Защото сега не искарва нищо :? :? :?
ако сложиш конусен ще имаш промяна от към високите обороти само , че ако имаш гарнета или генерация няма да се чува нищо ако не си пипал нищо по генерацията и звука на колата и сложиш филтър определено да :) И нее много хубаво да се кара постоянно със спортен филтар - е*ава мамата на мотора! Примерно вместо на 20 000 км да му правиш ремонт ( примерно казвам ) ще му правиш на 18 000 .... по добре е и за самата кола карай със спортен когато искаш да я тъпчиш иначе с оригиналния най - доре

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Авг 28, 2011 3:04 pm 
нов член на клуба
нов член на клуба

кара: Opel
тунинг: външен тунинг и вътрешен.
за звука зависи от гърнето крани има предвид...защо си купих 1 крайно гърне за 50 лв...и реве много хубаво като сложа спортен филтър...и става по плътно такова. 8-)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 13, 2012 12:30 am 
опитен член на клуба
опитен член на клуба
Аватар

кара: Форд Фиеста 1.8д
Бихте ли ми дали съвет дали да си взема от този тип филтри? Дали марката е доказана на пазара (дори да е средно качество да не е най-евтиния вариант) .. Да си взема ли такъв или да кача още някой лев и да взема К&N? Благодаря предварително!

Изображение

Uploaded with ImageShack.us

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 13, 2012 9:08 am 
клубен ентусиаст
клубен ентусиаст
Аватар

кара: Форд Фиеста мк3
моят е YED но не пластмасов а метален, струваше 80 лв до колкото помня и съм доволен, взимай смело но го чисти от време на време, че са ни много мръсни улиците :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 13, 2012 10:25 am 
клубен експерт
клубен експерт
Аватар

кара: Audi 80 b3
тунинг: Оригинален абт
Аз като сложа двойния карбуратор след около 1 месец мисля да сложа конусен но филтъра ще го "нанижа" на ето това нещо наречено F1-Z Air turbo http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... BA&dur=638 при подаване на газ перката се завърта и засмуква двойно по добре въздух и наистина променя звука а и не само него предполагам продава се в и бей за около 8 до 16 долара :crazy:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 13, 2012 11:16 am 
опитен член на клуба
опитен член на клуба
Аватар

кара: Форд Фиеста 1.8д
Re: Аз като сложа двойния карбуратор след около 1 месец мисля да сложа конусен но филтъра ще го "нанижа" на ето това нещо наречено F1-Z Air turbo http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... BA&dur=638 при подаване на газ перката се завърта и засмуква двойно по добре въздух и наистина променя звука а и не само него предполагам продава се в и бей за около 8 до 16 долара :crazy:

Колега, тая перка малката на всмукателната тръба ли се слага?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 13, 2012 12:01 pm 
Модератор
Модератор
Аватар

кара: VW Passat B3
Както каза колегата Racinga чисти го по-често ;)
На фелата бях с подобен и го карах само лятото, но си останах на мнение, че е най-добре панелен ( K&N или JR )

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Мар 13, 2012 1:34 pm 
клубен експерт
клубен експерт
Аватар

кара: Audi 80 b3
тунинг: Оригинален абт
maptu4a написа:
Re: Аз като сложа двойния карбуратор след около 1 месец мисля да сложа конусен но филтъра ще го "нанижа" на ето това нещо наречено F1-Z Air turbo http://www.google.bg/imgres?imgurl=http ... BA&dur=638 при подаване на газ перката се завърта и засмуква двойно по добре въздух и наистина променя звука а и не само него предполагам продава се в и бей за около 8 до 16 долара :crazy:

Колега, тая перка малката на всмукателната тръба ли се слага?

До колкото знам но ще разбера със сигурност след като се сдобия с такава се слага преди филтъра въздушния филтър се слага върху нея тоест махаш кутията / ако си с панелен филтър/ и на тръбата която попринцип излиза от тая кутия се слага перката и върху нея филтъра и при ускорение перката се завърта и започва да смуче през филтъра в нета пишеше че дори намалява разхода на гориво но нещо не ми се вярва но определено ще аспирира по добре :thumbup:
другия вариант е просто откачаш тарабата от кутията на филтъра и турбината се поставя в тръбата и после се закача пак към кутията

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 35 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща