Тунинг Клуб • Тема - Скромен проект в vw Jetta mk2
Дата и час: Сря Май 23, 2012 2:02 am Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 

Скромен проект в vw Jetta mk2

Автор Съобщение
 Заглавие: Скромен проект в vw Jetta mk2
МнениеПубликувано на: Нед Ное 15, 2009 7:52 pm 
клубен ентусиаст
клубен ентусиаст
Аватар

кара: Jetta mk2
тунинг: alloy rims, pioneer deh-2020, 8" woofer
Колата е излязла от завода с предна линия - системата VW AKTIV. Това е един вид компонентна система от пищялки във таблото и 5 инчови мидбаси във джобовете на вратите. Кратка информация за това какво представлява, можете да прочетете тук: http://www.corrado-club.com/aktiv/Intro.cfm

След като колата попадна в моите ръце реших че трябва да и сложа прилична музика. Тя беше оборудвана със едно праисторическо касетофонче Pioneer на шейна, като дори единия от мидбасите не свиреше, а другия дрънчеше много лошо. Оказа се че е говорителя е бил само откачен. Така на прима виста бях решил че ми трябва радио и говорители. Взех Pioneer DEH 2020 и едни двулентови Sony.
Бях решил да сложа говорителите вместо фабричните, но извадих късмет в деня на продажбата, че не ми достигаха 10те лева за да ми ги монтират и тях. Като пуснах плейъра осъзнах, че говорителите които съм имал са компонентни. Със старото радио въобще не можеше да се познае кое къде как свири, да не говорим че пръщенето за което споменах намаля драстично. Реших да сложа сонитата на кората отзад, но съвсем скоро след монтирането се убедих че и това е грешка. Звукът в купето беше като от евтино слушалки тип тапички, осъзнах че предната линия свири много по-добре сама.

Чудех се вече какво да направя, че да докарам малко повече бас. Плейъра пък няма изход за усилвател и най-логичното беше да сложа елипси. Но ефекта щеше да е същия както със сонитата, но просто с повече бас. Мислех си, щом плейъра може да захранва едни елипси 6х9 значи ще се справи и с някой 8 инчов говорител. Рискувах със вземането на една китайска 8ца с цилиндрична кутия и останах очарован. Сложих го в багажника, с говорител насочен към купето. Свалих надолу капака на ски сака в багажника и задния подлакътник, без да махам самия ски сак. Остана само изолация на предните врати, направих я по аматьорски начин - дебела двойнозалепваща се лента и алуминиево фолио, залепени на самата кора на вратата. Макар и да бях скептичен отначало, се оказа че опита ми е успешен. Сега корите дрънчат само ако съм сложил гайки в джобовете или си усиля песента на Mims - This is why I'm hot :mrgreen:

Накратко компонентите са CD player, предна линия и бас. Звукът определено не е силен, не е и супер качествен, но за тези пари е направо чудо. На задната седалка се предната линия съвсем нормално, а с баса по никакъв начин не пречи на музиката, само я допълва.

Поуките са:
1 трябва добре да се информираш и да премислиш преди да тръгнеш да купуваш и монтираш.
2 може и за малко пари да се постигне задоволителен звук, но трябва всичко да бъде премислено.

Някои от вас вече са чули как звучи "системата" и ще се радвам да дадат оценка и препоръки :)

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Скромен проект в vw Jetta mk2
МнениеПубликувано на: Пон Ное 23, 2009 5:42 am 
клубен ентусиаст
клубен ентусиаст
Аватар

ето малко видеоматериал, не много качествен, но дава представа за звука.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 23, 2009 8:45 am 
Site Admin
Site Admin
Аватар

кара: 2008 Mitsubishi Lancer
тунинг: K&N интейк, xenon, LED, tint...
Аз лично слушах музиката в колата на срещата в София и наистина за тия пари музиката звучи много добре. И баса важи и дрънченето е малко, особено за кола, която е на солидна възраст. Аз трябва да свърша мойта изолация най-после ама нещо все не остава време. А ти мислиш ли че сега зимата като е по-хладно добре ше залепнат листите изолация ако тръгна да ги лепя?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 23, 2009 4:15 pm 
клубен ентусиаст
клубен ентусиаст
Аватар

Блгодаря за думите, колега :)
Наскоро се заех със отстраняването на някои тракания в интериора, но мисията е почти невъзможна.

В ден като днешния, със толкова затоплящо слънце, май няма да имаш проблем. Определено, обаче, по-ниската температура пречи. Може да се получи добре в гараж, а защо не и в подземния паркинг на мола?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 09, 2010 1:59 pm 
нов член на клуба
нов член на клуба
Аватар

кара: рейса на безработните
Цитат:
Остана само изолация на предните врати, направих я по аматьорски начин - дебела двойнозалепваща се лента и алуминиево фолио, залепени на самата кора на вратата. Макар и да бях скептичен отначало, се оказа че опита ми е успешен

Имаш ли снимки, че ми е интересно какво е това фолио :oops: :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 11, 2010 2:03 pm 
клубен ентусиаст
клубен ентусиаст
Аватар

Мисля, че имам, да. Ше я потърся. Фолиото е най-обикновенно алуминиево, кухненско :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 21, 2010 3:31 pm 
нов член на клуба
нов член на клуба
Аватар

Я дай снимка да видим това буферче в багажника, че и аз замислям нещо такова ;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юли 21, 2010 9:32 pm 
клубен ентусиаст
клубен ентусиаст
Аватар

Прикачени файлове:
Image007!.jpg
Image007!.jpg [ 403.81 KiB | Прегледано 517 пъти ]

Ето снимката на кората от вътрешната страна, аз облепих само нея, а най-добре е да се облепи самия метал на вратата. Извинявам се за качеството на снимката (стар телефон), но и без тва проекта е с подръчни средства :D

http://www.thunder.bg/product_info.php? ... ucts_id=42

Tва е тубата, само, че 8", около 60 вата RMS. Виждал съм да ги продават и по други сайтове за долнопробно аудио, под друга марка уж. Демек тва си е обикновенна китайска пръчка, която съм вързал директно за плейъра. Въпреки това, с няколко настройки на CD-то успях да го докарам откъм звук.

Ако мислиш да връзваш басче директно за плейъра, гледай говорителя да е около 60 вата. И от по-мощен говорител можеш да изкараш звук, но ако усилиш мн, ще изгори крайното стъпало на CD-то. То и при 60 вата може.

пп реалната мощност на плейърите е около 4х20 ватьл

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 22, 2010 3:33 pm 
нов член на клуба
нов член на клуба
Аватар

alecmvp написа:
пп реалната мощност на плейърите е около 4х20 ватьл

По-скоро около 4х18w :D

П.п На кората имам елипси, които си вадят доволно бас, но мисля че с туба ще е по-добре, но тоя малък багажник :lol: е само за туба и май ще си карам с елипсите. Благодаря за инфото :)

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ]