Регистриран на: Пон Дек 13, 2010 5:38 pm Мнения: 76 Местоположение: Разград skype: drama_rz кара: Peugeot 405 Mi16 Peugeot 605 SLI
|
Здравейте,
В следващата тема ще проследите, през какво мина 405-тицата ми. Почвам:
На 20-ти Май 2006-та, баща ми си купи, моята детска мечта "405" , в доста окаяно състояние. Имаше много забележки по-външен вид. Ходовата част и мотора бяха в добра кондиция. Автоматичната скоростна кутия не беше в добро здраве. Оттам тръгнаха едни поръчки по-интернет, за търсене на прословутите дискове между предавките в маслената вана. Тук е момента да благодаря на Марио, който помогна за поръчката. Ето и снимки от деня, в който я купихме     Още на следващият ден последва смяна на консумативи, ремъци, филтри и дисковете на скоростната кутия. Същият ден предната броня я боядисахме, че боята беше "олюпена" Ето снимки от него ден: След има няма месец, задната броня и праговете ги пребоядисахме в цвета на купето. Същият ден я регистрирахме в Разград. По-него време бях голям фен на НФС. Нещо изчистена не ми харесваше и веднага реших да и купя някаква лепенка, да се "отличава" Спрях се на възможно най-голямата лепенка PEUGEOT. Веднага я залепих на задния багажник и просто нямах равен. (Разбира се, след като разбрах каква е истинската същност на "тунинг-а" я махнах) След това, дойде време за изчукване, китосване и боядисване на вратите и нови тасове. Пижо грееше в целият си блясък:  Задното гърне беше прогнило и веднага пуснах офертата на баща ми: Дали няма да може да ми изработи неръждаемо гърне и някакъв накрайник неръждаем, че да си реша проблемите веднъж за винаги Речено - сторено! Боядисахме страничните огледала в цвета на купето. Случайно намерих форум на феновете на Пежо. Видях, че се раздават стикери и реших да си поръчам Тук продължават циганиите: Взеха да ми правят впечатление разни Голфове и Бмв-та с затъмнени задни странични прозорци и си казах, защо и аз да не бъда готин - веднага до магазина, фолио от 3лв. и с доста мъка го залепих на прозорците (разбира се след време махнах и него, защото му мина модата, а и стои някак си неестествено) Взех си предни тонколони оригинални от Пежо 307 ASK. Случайно видях в раздела Купува/Продава една ми16-ка на части. Веднага си харесах спойлера на багажника и го купих. Сложих си и лайснички на клуба под рег. номер. Баща ми изработи фланци за джантите. Направи ги с 2 центрови 4x100 и 4x108. Бях намислил да купувам едни джанти, които са 4x100, но за първо време ги сложихме на железните джанти. Снимки след намесата на фланците: - преди и сега Продадох си скутера. Едната част от парите отидоха за тези неща. Джантите са 15 инча, 7J широчина, обути с гуми 195/50/15.  Малко фотоси:    Поръчах си нови мигачи. Снимки: Ето ги вече и на колата: Фаровете тъмнееха до чисто новите мигачи. Рефлекторите бяха прегорели, едно на ръка, че бяха тъмни, но и не осветяваха добре вечер. Закупих си чисто нови едносекционни: Идваше зима и трябваше да подменя старите чистачки. Новите са Aero twin: Дълго време си търсех трилъчев волан от mi16, но не намерих. Купих си от 205GT. Воланите са едни и същи, но на 205 не е шит.  След като смених фаровете, имаше коренна промяна в осветяването вечер, но реших картинката да е пълна, за това си взех Би-ксенон 6000К 35W  Малко сръвнение между обикновенна халогенна крушка и ксенон с-ма: На тъмно вече с целият комплект ксенон. Купих си едни дреболийки: Капачки за бомбетата на макферсона, на снимката по-долу се виждат. То като се замисля на почти всяка кола ги няма тези декоративни капачки OFFTOPIC Взех си CD Sony Xplod 4x50, нов скоростен лост, барче между седалките от Ми16 и нови стопове. Колата е автоматик, вече сигурно забелязахте    Всичко хубаво, но един ден се случи това. Смъкнах бронята, решетка между фаровете и мигачите. Дойде време да се започне с оптичният ФАБРИЧЕН тунинг на Mi16. Такава предна броня от Мi16 съм търсил продължение на 2 години. Точно, когато моята беше за смяна излезе от нищото тази броня от Mi16. Веднага я взех и сложих. Имах малък проблем с единият държач, но всичко си дойде на мястото след час играчка.    Боядисах бронята. Направих двете ребра на решетката между фаровете черни. Запълних емблемата (лъвчето) с кит за пластмаса. Беше готова за якото каране, защото точно след седмица взех книжката. Още първият ден навъртях 360км. градско от мерак   От много акъл си бартеросах хубавите джанти за тези грозотии. Отново 15-ки и отново Ronal с гуми 195/50/15.    Боядисах средите на джантите сиви, че черни бяха още по-грозни. Боядисах също решетката между фаровете в цвета на купето, както си е заводска. Емблемата малко не се забелязваше, защото и нея пръснах сива, не ми се занимаваше да я облепям  Един ден взех 605-тицата и се случи това! Един кукундел мина на червено и ме изпрати в насрещното .. и след това твърдеше, че карал с 40км. Катаджиите започнаха да се смеят .. както и да е, естествено както винаги - нямаше свидетели и се разбрахме, всеки да си оправя колата, иначе другия вариант беше от 100 до 300лв. АКТ и 10 контролни точки + някаква "съвина", в която застрахователите ще покрият 50% от щетите, които те оценят .. демек нищо. След 3 месеца успяхме да и върнем живота. Оправихме мотора, който гореше масло. Пребоядисахме я цялостно.  Сложих капачките за централният отвор на летите джанти и оправих емблемата да се забелязва. След като смених предната броня с такава от Ми16, време беше и да сменя задната с Ми16. Ето я и нея: Тук започнах да запълвам дупката за газовата. Използвах парче от старата ми предна броня и го залепих във вътрешната част на бронята. Ето така изглеждаше отвън. Запълних дупката с кит за пластмаса, след което започнах да шкуря бронята с шкурка P180-240, а след това с P500. След това я боядисах в цвета на купето и я сложих. Междувременно си бях сложил зимните гуми. Смених си счупения мигач с нов и си взех нови лети джанти. 16" АЕZ - Made in Germany Предни: 195/50 Задни 205/50 Малко фотоси на джипката.     Така изглежда отвътре в момента. Ще слагам кожен салон с подгряващи седалки и кожени кори - всичкото това от Mi16.  Попаднах случайно на една обява в Пежо форума, че се продава Peugeot 405 Mi16 на части. Цена на мотора + цялата му периферия беше 1000лв. Веднага се започнаха пазарлъци за отбиване от цената и накрая си стиснахме ръцете на 500лв. Двигателя е: Mi16 1.9 16V 147к.с. DFW XU9J4Z. Колата е на инвалид, внесена е преди 3 години от Швейцария. Никога не е помирисвала газ, мотора е на реални 180хил. км. Ето го зверчето: Замислил съм следните неща за колата, но и пари трябват. Отвън: Фарове 2-секционни чисто нови Запълване на дупките за халогените Нож под бронята от Лагуна (този с 3-те дупки за вентилация на дисковете) Прагове от Mi16 Лайсни на вратите и калниците от Mi16 Фабричният светлоотразител между стоповете от Mi16 Цялостно пребоядисване
Отвътре: Кожен салон с подгряващи седалки и кожени кори от Mi16 Таблото задължително ще се направи черно Шумоизолация на 4-те врати Колонките на купето ще се направят черни Тавана ще се претапицира в бежов плат 4ел.стъкла Климатик
Под предният капак: Mi16 мотора + чип за регулатора от 7200 ще стане на 7800 - за по-голяма максимална скорост Компресор и всичките карантии за климатика Полиране на повечето алуминиеви части K&N filter П.П. Когато си взема всекидневна кола, задължително на тази ще сложа валове, турбо и други карантии.
Отдолу под купето: Освободена генерация на ф60мм. с един резонатор и крайно гърне.
Това е за сега, когато има развитие по-темата - ще пиша. Поздрави!