astra_gsi написа:
Shark_LX написа:
Не се ли тества една кола след поставянето на чипа с широколентова сонда, за мен си е чиста проба руска рулетка.
Друг буквално дразнещ момент - твърденията +10коня, +20 коня, +100 коня, +1500 коня са чиста проба чесане на езиците без разпечатката от диностенда, и то на конкрентия автомобил.
здравеите копирам от друга тема - но изкам да попитам дали имате шиколентова сонда за мерене и ако доида при вас за чип ще ми настроите ли колата с сондата. както и цена да ми кажете за опел астра 2.0 с20хе
Здравей,
само с една обикновена сонда, която показва AFR - нищо не може да се настрои....
Иначе да - разполагаме с широколентова сонда като плюс нея имаме и добър стендалоун контролер, който позволява да се следят и правят записи не само на гориво/въздушната смес, но и на останалите не по-малко важни показатели от работата на двигателя - например обороти, позиция на дроселовата клапа, натовареност на инжекторите, създавано налягане от турбината и др. Всички тези данни се измерват, съпоставят и анализират, след което на тази база се прави необходимия софтуер...И най-важното - тези данни се следят и записват ПО ВРЕМЕ НА ДВИЖЕНИЕ, което означава при реално натоварен двигател...
Но при теб не смятам, че е необходимо настройване с широколентова сонда поради две причини - първо едва ли двигателя ти е с някакви драстични промени, които да налагат това и второ - цената на настройка с широколентова сонда е доста различна от цената на стандартен чип тунинг, тъй като замерването е свързано с много допълнителни процедури като пробиване на допълнителен отвор в колектора за монтажа на сондата, работа по монтажа на интерфейса за прихващане на необходимите сигнали от двигателя, правене на множество рънове и т.н.
Но принципно не е проблем на всеки, който пожелае, да му бъде направен софтуер(чип) по гореописания метод...
Последната кола, която правихме със широколентовата сонда бе Фиат Купе - 2.0 20v turbo - замерването се налагаше, поради факта, че колата имаше някои доработки като друга турбина, дюзи и т.н. - в този случай стандартен чип тунинг е опасен...
А относно замерването на дино - нямам никакви притеснения всяка една кола с наш софтуер да бъде замерена да дино-стенд и след това да се публикува резултатът

На няколко места в Интеренет има качени дино графики на замервани автомобили с наш софтуер - резултатът е винаги отличен...
За да не съм голословен ще кача и тук една графика от автомобил(Сеат 1.9 TDI) правен от нас по описания по-горе метод - замерване и лог на автомобила по време на движение и след това правене на къстъм софтуер - това се наложи поради модификации по турбината, в последствие автомобила бе замерен на диното в Проспийд и показа 149.3 KW или това са 203к.с. и то с отлични смеси - забравих да спомена "заводската" мощност - 118kW.