Тунинг Клуб • Тема - Peugeot 206 2.0 16V 136hp Силов?
Дата и час: Вто Май 22, 2012 10:00 am Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Peugeot 206 2.0 16V 136hp Силов?

Автор Съобщение
 Заглавие: Peugeot 206 2.0 16V 136hp Силов?
МнениеПубликувано на: Вто Дек 28, 2010 1:51 pm 
опитен член на клуба
опитен член на клуба
Аватар

кара: Opel ASTRA G X20XEV
Мисля, да си взема такова пежо сток, и го правя, въпроса ми е, за да стигне да кажем 250кс каква сума пари, ще ми трябват и какво точно трябва да се направи, като оставим окачването и спирачките настрана ?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Peugeot 206 2.0 16V 136hp Силов?
МнениеПубликувано на: Вто Дек 28, 2010 9:58 pm 
Модератор
Модератор
Аватар

кара: РЕНО 5 ГТ 1.7 turbo
тунинг: нищо интересно :D
Колега за 250 коня ще трябва мнооооого кинти да дадеш. Трябва ти турбо, иначе си не е работа. Трябва ти колектор, турбо, турбо пътища, blow off, електроника. И ковани бутала биели няма да е лошо и някой рейсингови лагери :)

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 29, 2010 12:19 am 
клубен ентусиаст
клубен ентусиаст
Аватар

кара: американска бега4ка
Бутала, биели , лагери , дюзи , бенз. помпа. колектори , генерация , търбо , турбо пътища , блоу оф .............

Абе пълна ревизия на мотора трябва да е първата крачка според мен.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 29, 2010 3:17 am 
Модератор
Модератор
Аватар

Значи по принцип ако караш до 0.5 бара няма да е проблем и със сток бутала но трябва да разредиш достатъчно мотора. Взимаш си една мега настройват ти я и си перкаш тя е най-евтина. Ето ти списък на с цени. Цените са грубо казано на някой места + на някой - .

Бензинова помпа 255л/ч към 140 150 лв.
Blow off зависи какъв искаш има за към 80 лв. 90лв. може да си намериш.
Турбо Може за 350 лв да си намериш гарет т3 може и за повече но аз съм намирал за тази цена. Тоя гарет ще е достатъчен за горе долу 240 250 коня. толко му беше тавана мисля.

Интер кулер кам 180 -210 лв да кажеме 200 лв. Общо казано със сини колена и алуминиеви тръби ще ти излезне между 400 и 500 лв това е с кулер. Като ти трябват и скоби.

Дюзи втора ръка мисля, че около 200 250 лв може да се намерят 440сс дюзи. Те са достатъчни за конете който искаш.

Направа на изпускателен колектор около 300 лв. Мисля, че беше. Освен ако не си го направиш ти.

Мегата е към 200 250 лв. Се намират говорил съм с човек от vw форума който взима за настройка 200лв. Генерация около 100 лв. мисля, че беше. Та това е може и да съм пропуснал нещо. Та крайната цена на това е Кръгло ги кажи 2400лв. Ще трябва да мислиш и за спиране и за окачване. Надявам се съм ти бил полезен за всеки случай приготвяш си 3 бона и подкарваш турбо. Но не си мисли, че е толко лесно колкото изглежда.

И отделно ако искаш да купиш кована карантия - бутала биели..
пп. + това е хубаво да си направиш ревизия на мотора. Нови лагери сигменти и така на татак.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 29, 2010 8:20 am 
клубен ентусиаст
клубен ентусиаст
Аватар

кара: пунтото да откача
тунинг: В ПРОЦЕС! :)
Браво на колегата :wave: много подробно обясни нещата ( И ТОВА Е САМО ПРИ СТОК БУТАЛА БИЕЛИ ЛАГЕРИ И Т.Н. ) :dance: :dance: :dance: все пак...и на 0.5 даже ще е много според мен зависи пак но по - добре ако колегата реши да прави нещо отиди съветвай се с някой колкото ще ти прави колата той най- добре ще ти каже всичко и в къкво състояние е тъй като винаги излиза нещо непредвидено.Успех весели празници

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 29, 2010 5:20 pm 
Модератор
Модератор
Аватар

b3b0 написа:
Браво на колегата :wave: много подробно обясни нещата ( И ТОВА Е САМО ПРИ СТОК БУТАЛА БИЕЛИ ЛАГЕРИ И Т.Н. ) :dance: :dance: :dance: все пак...и на 0.5 даже ще е много според мен зависи пак но по - добре ако колегата реши да прави нещо отиди съветвай се с някой колкото ще ти прави колата той най- добре ще ти каже всичко и в къкво състояние е тъй като винаги излиза нещо непредвидено.Успех весели празници

Благодаря ти колега, всичко зависи от състоянието на мотора. Най-добре правиш една пълна ревизия слагаш нещата които ти казах и си караш кихаща кола :D

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 29, 2010 5:22 pm 
клубен ентусиаст
клубен ентусиаст
Аватар

Да киха е много заразяващо :twisted: :twisted: :twisted: като се качиш един път и чуйш как blow-off клапана испуска ГОЛЯМО НАЛЯГАНЕ и как всички се обръщат след теб :shock: :shock: :shock: и ти става ясно,че вече си болен от тази болест наречена турбо :think: :think: :think: ако не съм прав някой да успорва? Мойта кола е на 1.4 бара и направооооо полудявааааам хахаха

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 29, 2010 6:11 pm 
Модератор
Модератор
Аватар

b3b0 написа:
Да киха е много заразяващо :twisted: :twisted: :twisted: като се качиш един път и чуйш как blow-off клапана испуска ГОЛЯМО НАЛЯГАНЕ и как всички се обръщат след теб :shock: :shock: :shock: и ти става ясно,че вече си болен от тази болест наречена турбо :think: :think: :think: ако не съм прав някой да успорва? Мойта кола е на 1.4 бара и направооооо полудявааааам хахаха

Аз съм болен относно турбо от доста време :lol: . Ти с ква кола си имаш ли скайп да пишеме моя е iosilove

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 29, 2010 10:08 pm 
клубен ентусиаст
клубен ентусиаст
Аватар

ПУННТООО ТУУУРБООО ;)
Фиат пунто 1.4 турбо
Портвана глава по голям кулер от опел ;) искаран отпред чип Stage 1 генерация на Ф55 диузи 315 ако не се лъжа... ( не съм ги слагал тях аз ) турбина от мицубиши даржи до 2.0бара в момента е на 1.6 от днес хихи беше на 1.4 blow-off клапан ковани бутала биели :) ииии така зза друго в момента не се сещам ще правя някой други изненади но след празниците затова още си мълча :D

Последна промяна b3b0 на Сря Дек 29, 2010 10:18 pm, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Дек 29, 2010 10:09 pm 
клубен ентусиаст
клубен ентусиаст
Аватар

най-важното истървах ! Валосано е мааалко :D

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 12 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща