И аз имам един въпрос тука. MINI Cooper S 1.6 Turbo 163кс, му дават разход 12 на 100 градско, което ми се струва адски много за тая малка кола. И все пак е така. Тук има ли как да се намали разхода?
На второто поколение MINI Cooper S двигателя пак е 1.6 но конете са 175 и разхода вече е 9 на 100 градско. Дали просто са оптимизирали работата на турбото? И евентуално с един чип, може ли да се направи това и на стария купър?
Разликата е, че МИНИ-то е с турбо и до колкото знам, чипът може да оптимизира работата на турбото и по този начин да се намали разхода и увеличат конете.
Разликата е, че МИНИ-то е с турбо и до колкото знам, чипът може да оптимизира работата на турбото и по този начин да се намали разхода и увеличат конете.
Да така е но ще бъде трудна тая процедура с икономията
Първия купър не е с турбо ами с Eaton m45 - винтов компресор който бута повечко в ниските, но директно си дърпа механична енергия. Втория е с туин скрол турбина, директно впръскване и адаптивни режими на бууста. Като цяло са се постарали да го направят по-ефективен. По принцип разреден, с принудително пълнене мотор не е особено икономичен. Икономични са коли с ниско тегло, добра аеродинамика, и добре сметнат двигател. В градски условия икономията си отива по дяволите - имаш постоянно старт-стопен режим, по-голямата част от времето мотора работи на празен ход - за това там царе са електромобелите и хибридите, които в трафика са си почти постоянно на ток и ползват регенеративно спиране.
Tenkisha
Заглавие: Re: Намаляване: "Разхода на гориво"
Публикувано на: Нед Авг 01, 2010 10:26 am
нов член на клуба
Регистриран на: Нед Авг 01, 2010 9:18 am Мнения: 2 Местоположение: Варна skype: stoqn_gazara кара: VW Golf 2 тунинг: Те първа започвам
Колега спасението е чип тунинг поне на мои приятел помогна.
Capo_69
Заглавие: Re: Намаляване: "Разхода на гориво"
Публикувано на: Съб Фев 26, 2011 9:45 pm
нов член на клуба
Регистриран на: Вто Фев 22, 2011 10:21 am Мнения: 1 кара: Toyota avensis 1.8 VVT 2004г
Трябва да се кара на ниски обороти и на леко натиснат педал с десния крак. Това е рецептата
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения Вие не можете да прикачвате файл