Здравейте на всички!От доста време ми се въртят едни такива ''изчаткали'' мисли в главата,как да си направя колцата да си има турбо ама да си го пускам когато ми е кеф с копче някъде по таблото.А сега!!!

Такааа,набързо ще нахвърлям идеята пък да видим вие какво ще ме посъветвате.Първо колата ми е Корса 1.4 моно.Ще ми се да и сложа турбо ама механично(charger).Да речем че вече съм опънал там разните му ремъци,ролки-молки и така на татък.Искам да отбележа че компресора не е с винтове а с редуктор и турбина като на ''нормалните''турбота.Хубавото е че няма да се чудя от къде да му хвана маслена магистрала защото не му трябва,а и ще мога да си коригирам оборотите на турбината от ролката на ремъка.Не искам да постигам някакви невероятни резултати а нещо от рода на 30 коня отгоре пък ако дойдат повече няма да ги върна

Така,сега да попитам,налягане 0.3-0.4 бара би ли се усетило и ще ми е нужно ли допълнително гориво или оригиналната инжекцийка ще смогне да го храни.Пак казвам не очаквам чудеса или нещо такова ама поне малко ей така да тръгне тоя паметник.И другият ми въпрос ако ролката на компресора е от онея дето ги слагат на перките за охлаждането,дето като им пуснеш ток зацепват и завъртат перката,дали ще издържи на напъна.Нали се сещате,май и на климатиците са такива че там и бая повечко натоварване виждат .Тоест да мога да включвам и изключвам компресора с копче.Като ми се кара бързо ON като си пътувам икономично OFF.Знам че цялата тая работа е доста шашава ама така пък се раждат разни идеи:) Предварително благодаря на тези които ще се включат!