Тунинг Клуб • Тема - Кеф ти с турбо,кеф ти без!!!
Дата и час: Вто Май 22, 2012 8:12 am Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Кеф ти с турбо,кеф ти без!!!

Автор Съобщение
 Заглавие: Кеф ти с турбо,кеф ти без!!!
МнениеПубликувано на: Чет Май 12, 2011 10:48 pm 
нов член на клуба
нов член на клуба

кара: Opel Corsa 1.4
тунинг: Няма ръжда:)!!! и малко окачване.
Здравейте на всички!От доста време ми се въртят едни такива ''изчаткали'' мисли в главата,как да си направя колцата да си има турбо ама да си го пускам когато ми е кеф с копче някъде по таблото.А сега!!! :D Такааа,набързо ще нахвърлям идеята пък да видим вие какво ще ме посъветвате.Първо колата ми е Корса 1.4 моно.Ще ми се да и сложа турбо ама механично(charger).Да речем че вече съм опънал там разните му ремъци,ролки-молки и така на татък.Искам да отбележа че компресора не е с винтове а с редуктор и турбина като на ''нормалните''турбота.Хубавото е че няма да се чудя от къде да му хвана маслена магистрала защото не му трябва,а и ще мога да си коригирам оборотите на турбината от ролката на ремъка.Не искам да постигам някакви невероятни резултати а нещо от рода на 30 коня отгоре пък ако дойдат повече няма да ги върна :D Така,сега да попитам,налягане 0.3-0.4 бара би ли се усетило и ще ми е нужно ли допълнително гориво или оригиналната инжекцийка ще смогне да го храни.Пак казвам не очаквам чудеса или нещо такова ама поне малко ей така да тръгне тоя паметник.И другият ми въпрос ако ролката на компресора е от онея дето ги слагат на перките за охлаждането,дето като им пуснеш ток зацепват и завъртат перката,дали ще издържи на напъна.Нали се сещате,май и на климатиците са такива че там и бая повечко натоварване виждат .Тоест да мога да включвам и изключвам компресора с копче.Като ми се кара бързо ON като си пътувам икономично OFF.Знам че цялата тая работа е доста шашава ама така пък се раждат разни идеи:) Предварително благодаря на тези които ще се включат!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Кеф ти с турбо,кеф ти без!!!
МнениеПубликувано на: Пет Май 13, 2011 4:29 pm 
Голфаджия-рецидивист
Аватар

кара: Golf lll GTI 2.0 16V
Компилация от турбо и компресор е възможна,има теми в нета може да се види!Хубовото е че се взима т само хубавите страни и на двете и се отбягват недостатъците!Провери електромоторчето ти в коша на какво носи :lolno: и тия работи със перките аххахахаха човече ти ме уби и да ти кажа под секрет и компресорите на климатиците се задвижват с ремък .... :lol:
С копче ON OFF :roll:днеска има утре няма :o :lol: електрическо турбо :shhh: :shifty:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 13, 2011 11:24 pm 
нов член на клуба
нов член на клуба

ilia_d написа:
Компилация от турбо и компресор е възможна,има теми в нета може да се види!Хубовото е че се взима т само хубавите страни и на двете и се отбягват недостатъците!Провери електромоторчето ти в коша на какво носи :lolno: и тия работи със перките аххахахаха човече ти ме уби и да ти кажа под секрет и компресорите на климатиците се задвижват с ремък .... :lol:
С копче ON OFF :roll:днеска има утре няма :o :lol: електрическо турбо :shhh: :shifty:

Ами да де!Нещо не ме разбра май:) Нали и механичното турбо(charger) се върти от ремък.Ролката на климатиците на някои коли се зацепва само като си пуснеш климатика.Когато е спрян пак си се върти ама на празен ход.Нещо като съединител.Не че искам ток да ми върти турбото.Много хора вземат не на сериозно повечето неща които правя ама и доста умно после гледат като станат готови.Айде със здраве:)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Май 13, 2011 11:41 pm 
нов член на клуба
нов член на клуба

http://www.youtube.com/watch?v=w7E9B67DD70

Ето малко материал по темата.Надявам се този път вече да съм дал повече яснота :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Май 14, 2011 11:43 am 
опитен член на клуба
опитен член на клуба

6mirgel написа:

Ето малко материал по темата.Надявам се този път вече да съм дал повече яснота :D

Само не разбрах какво трябваше да стане ясно от това клипче - че някъде в България има подобно техническо оборудване или че някъде в България може да се направи това нещо...да не говорим за финансовото измерение на проекта... :shock:

П.С. Мисля, че мястото на тази тема е в раздел ОФФТОПИК...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Май 14, 2011 12:06 pm 
Голфаджия-рецидивист
Аватар

кара: Golf lll GTI 2.0 16V
6mirgel написа:

Този материал ни е ясен одавна...на теб май не ти е ясно какво трябва де се вложи в сухо !
Незнам дали е ОФФ темата ама по ми прилича да е в раздела Смях и Вицове!!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Май 14, 2011 5:14 pm 
нов член на клуба
нов член на клуба

Абе хора в първият ми пост съм го обяснил напълно и по ясно от това не мога да го кажа.Май никой не чете внимателно.Скоро ще имам ей такова турбо като от клипчето.Искам прсто да му сменя ролката с такава за която писах по нагоре.Това е! Просто ме интересуваше някой знае ли при налягане от рода на 0.3-0.4 бара трябва ли ми допълнителна помпа за гориво.Ако пак никой не ме разбра ще помоля модераторите на форума да ми изтрият регистрацията.Без майтап.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Май 14, 2011 5:50 pm 
Модератор
Модератор
Аватар

кара: РЕНО 5 ГТ 1.7 turbo
тунинг: нищо интересно :D
Колега с тая помпа от 1.4 моно си за никъде лично мое мнение. Вземи си от мерцедес с механична инжекция и ми се струва, че само се мъчиш с това моно. В един друго форум има един пич където се мъчи с турбо+ моно и ще видиме какво ще направи. Но според мен не си заслужава и защо да се мъчиш да откриваш топлата вода като е открита. Прави нещо което има много писано по него.

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Май 14, 2011 6:50 pm 
опитен член на клуба
опитен член на клуба

6mirgel написа:
Абе хора в първият ми пост съм го обяснил напълно и по ясно от това не мога да го кажа.Май никой не чете внимателно.Скоро ще имам ей такова турбо като от клипчето.Искам прсто да му сменя ролката с такава за която писах по нагоре.Това е! Просто ме интересуваше някой знае ли при налягане от рода на 0.3-0.4 бара трябва ли ми допълнителна помпа за гориво.Ако пак никой не ме разбра ще помоля модераторите на форума да ми изтрият регистрацията.Без майтап.

Мойте уважения колега, ама в първия си пост си написал един куп глупости - не знам как очакваш някой да ти даде смислен отговор...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Май 14, 2011 10:29 pm 
нов член на клуба
нов член на клуба

ioshi_s_golf написа:
Колега с тая помпа от 1.4 моно си за никъде лично мое мнение. Вземи си от мерцедес с механична инжекция и ми се струва, че само се мъчиш с това моно. В един друго форум има един пич където се мъчи с турбо+ моно и ще видиме какво ще направи. Но според мен не си заслужава и защо да се мъчиш да откриваш топлата вода като е открита. Прави нещо което има много писано по него.

Истински благодаря за информацията.Надявам се всички сполучливо да си завършат проектите и да споделят после.Извинявам се на останалите от форума ако съм бил груб.Просто малко се изнервих защото наистина много пъти за най различни неща са ми казвали това и онова няма да стане а те вече са факт.
Чао и успех!!!

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща