Тунинг Клуб • Тема - каране без въздушен филтър
Дата и час: Вто Май 22, 2012 8:08 am Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Re: каране без въздушен филтар

Автор Съобщение
 Заглавие: Re: каране без въздушен филтар
МнениеПубликувано на: Нед Дек 06, 2009 7:46 pm 
опитен член на клуба
опитен член на клуба
Аватар

кара: Kolelo
mock написа:
falco написа:
Але пич цитирай не пиши така понеже нема кой те разбере повервай ми.

Цитирах му го мнението колегата mitiste вместо него, че не се разбираше какво точно има предвид ;)

Аха , ясно :thumbup:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 08, 2010 2:03 am 
нов член на клуба
нов член на клуба

кара: Opel Corsa 1.4
тунинг: Няма ръжда:)!!! и малко окачване.
Без филтър=без двигател.Представи си един хубав,гладък,намаслен и навлажнен с бензин цилиндър.Сега си представи как заедно с горивната смес постъпваща в него влизат и твърди(абразивни) частици и как в следващият момент сегментите ги задират към ризата :cry: Горе долу това ще се получи.От там износването ще стане в пъти повече,компресията ти ще падне и нататък мисля че няма какво още да говоря.Тея приказки от 1001 нощ,че през зимата нямало прах са пълна глупост.Нали точно тогава ръсят като луди пясък и луга.Най-доброто което можеш да направиш както ти казаха и колегите по-горе е да си вземеш спортен филтър.Вече има и такива които ги водят с нулево съпротивление, в което лично аз се съмнявам, но все пак са по-добри от оригиналните от гледна точка на това,че ще ти служат по дълго време.Аз карам с конусен(спортен)филтър но да ти кажа честно няма кой знае каква разлика.Атмосферните двигатели така или инъче си поемат толкова въздух колкото им трябва освен ако съвсем не ти е натъпкан филтъра с пепел и какво ли още не.При турботата вече е доста по-различно.С две думи задължително е да имаш филтъ и е малко по-добре ако е спортен.Това е моето мнение по въпроса.Надявам се да съм ти бил полезен. :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 08, 2010 6:52 am 
клубен ентусиаст
клубен ентусиаст
Аватар

Напълно подкрепям казаното над мен. Иначе се получава малко или много - гъз глава изяжда.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 08, 2010 8:36 pm 
клубен ентусиаст
клубен ентусиаст
Аватар

кара: Skoda Fabia
тунинг: Чиптунинг,Спортен филтър,Спортно гърне средно и крайно,джанти 16-ки и др....:)
Аз карам със спортен филтър и съм много доволен както другите колеги казаха по горе има голям риск от замърсяване и набиране на мръсотия.Дори и по спортния филтър се вижда като го чистя колко боклуци изкачат от там (понеже моя не е панелен) и аз го чистя малко по често от колкото трябва заради условията тук в България.Относно карането без филтър и аз съм твърдо НЕ за тази работа ;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Апр 10, 2010 3:40 pm 
нов член на клуба
нов член на клуба

кара: Renault Laguna Combi 1.8
И според мен е пълна глупост да се кара без филтър. Карането без филтър ще повреди двигателя, затова най-добре си вземи един спортен и си ти... ;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Апр 10, 2010 3:57 pm 
VIP
VIP
Аватар

кара: Nissan Sunny 2.0 GTI 16V
тунинг: Audio Kenwood + Bossman - 1.2kw
LagunaRacer написа:
И според мен е пълна глупост да се кара без филтър. Карането без филтър ще повреди двигателя, затова най-добре си вземи един спортен и си ти... ;)

Заставам зад това мнение! Питайте мене "патило" та да Ви споделя какво се случи на времето на едно TIPO

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 10, 2010 9:36 pm 
опитен член на клуба
опитен член на клуба
Аватар

кара: AUDI B4-TDI
тунинг: черни стопове и прозорци
Shark_LX написа:
То това има идея за много специфични апликации. Това дето го бях гледал навремето, ползва 3 8 коньови ел. мотора на 10000 оборота и с ремъчен редуктор качват оборотите на къмто 80-100000.
Идеята е че лаг няма. Цялата система с акумулаторите е по-лека от турбо кит, и се ползва като нитро - за 15 сек. Това е, че е на 24 волта едно такова моторче дърпа 250А ток :crazy: ами три?

[quote="Shark_LX"]То това има идея за много специфични апликации. Това дето го бях гледал навремето, ползва 3 8 коньови ел. мотора на 10000 оборота и с ремъчен редуктор качват оборотите на къмто

Е тетава има логика и мисля да го пробвам на една лада и едно старо турбо от некъф руски камион е!

Със ремъчна връзка и редуктор за увеличаване на оборотите,примерно през по малка ролка
и тогава до турбината.Ще му е "кофти"на мотора докато тръгне но тръгне ли турбината ще се
движи от собствената си ротация-надувал съм я на ауспуха на ДТ75-(верижен трактор) сама се въртя още 5 минути!!!!!!!!
А също съм виждал във предаване мисля (10те най)-ще се пробвам да изровя от нета видео,подобен тип турбо.Поздрави.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 16, 2011 10:53 am 
нов член на клуба
нов член на клуба
Аватар

кара: Skoda Felicia
тунинг: Спортен филтър,LED габарити,тапицерия..
Айде да се обадя и аз като собственик на кола със спортен филтър.Колата БЕЗ филтър НЕ може да се кара.Това е глупаво да се дискутира..Щом е сложен значи има защо.Аз лично карам със конусен(китайско менте) на "известната" фирма R Type който струва 30лв :D.Обаче като го слагам нахлузвам на маркуча както някой по горе спомена дамски чорап..Отвътре на филтъра се явява.И така хем филтъра чисти веднъж,хем и чорапът :D Мия си по често филтърчето и сменям чорапът и засега проблеми нямам.Също не ми излиза скъпо,но не си и прецаквам двигателя на 100% като теб,а само на 30% :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 22, 2011 8:50 am 
опитен член на клуба
опитен член на клуба
Аватар

кара: PEUGEOT 104 SL
тунинг: 83 КОНЯ / 760 КГ.
нека и аз да споделя : пежото ми е на 30 г. и до миналата година не се интересувах даже какво имам в цилиндричната пластмасова кутия,колата просто си вървеше и това е.Като отварям кутията какво да видя,един дунапрен 1 сънтиметар дебел и 15 широк намотан , това беше.Исках да го изпера ей така от хорски срам щото хората гледам копуват разни филтри,спортни евтини ментета от 18 до 30 лева и си мислят че голяма работа им вършат,а истинските са 2 пъти по-скъпи и се мият с специални препарати които стуват колкото техните "филтри" , но това е друга тема.Мислех си че ще се разпадне дунапрена след всичките тези години,но просто ТОЙ излезе железен,не се разпадна и аз дълбоко се замислих :think: от какво аджаба са го направили пустите франсета,че не се е опекъл до сега след всичките тези години.Карах без филтър няколко дена, с нанизан чорабогащник .Колата вървеше по-вече и гореше по-малко ,но не е кой знае колко по-малко ( 20 гр.).Така че хубаво е поне един чорап да имаш за да не прецакаш " сърцето "

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: каране без ваздушен филтар
МнениеПубликувано на: Пет Юни 24, 2011 8:36 pm 
нов член на клуба
нов член на клуба
Аватар

кара: всичко
тунинг: оптичен
ioshi_s_golf написа:
Колега както колегите горе ти казаха по добре си карай с спортен филтър НО в НИКАКЪВ случай не карай без същото става в двигателя когато работиш на много прашно място и ти влиза тая прах в белите дробове усещането не е приятно нали ;)

Дамм ей това смятам, че е най-добрия пример, с който може да се унагледи повредата на двигателя. Естествено, че да караш без филтър тук е абсурдно, защото, като се замислим всички "професионални" (нека така да ги наречем) автомобили, карат със качествен спортен филтър, който им вдига мощността, ама да се кара БЕЗ ми звучи малко НЕдобре :biggrin:

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 41 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща