Тунинг Клуб • Тема - Ford Mustang,смяна на двигател,еднакви скоростни кутии ?
Дата и час: Пон Май 21, 2012 4:23 am Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Ford Mustang,смяна на двигател,еднакви скоростни кутии ?

Автор Съобщение
 Заглавие: Ford Mustang,смяна на двигател,еднакви скоростни кутии ?
МнениеПубликувано на: Чет Юли 22, 2010 12:34 pm 
опитен член на клуба
опитен член на клуба
Аватар

кара: Mercedes C200 Kompressor
Здравейте, искам да попитам скоростната кутия на Мустанг-а пасва ли на някой от другите модели на Форд(по-икономичен) с цел смяна на двигателите и намаляване разхода на гориво ?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Ford Mustang,смяна на двигател,еднакви скоростни кутии ?
МнениеПубликувано на: Пет Юли 23, 2010 10:18 pm 
VIP
VIP
Аватар

кара: Nissan 200SX S13 turbo
тунинг: @1bar
Я кажи каква ти е идеята - за какъв форд мустанг говорим?
Честно казано, идеята ми е малко странна... нещо като мустанг 1.6 90 коня?
Масово са с автоматици – при това доста допотопни, които с оразмерени за мотор с приличен въртящ момент.
Какъв разход очакваш да постигнеш? Принципно мустанга спада към Пони кар класа. Сравнително компактна и лека / за хамериканските разбирания/ и прекалено мощна. Като коне американките фабрично не са нищо впечатляващо, но имат съпоставим с дизела въртящ момент.
Определено ако се гони икономия, трябва и кутията и дифа да си идат, барабар с мотора и пърформънса.
Колко очакваш, че гори на градско една кола 170+ коня примерно? Кажи какъв разход ти се иска.
Аз моя проблем съм го решил с две коли. Едната за ежедневно ползване, другата за "каране" ;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 24, 2010 1:18 am 
опитен член на клуба
опитен член на клуба
Аватар

Shark_LX написа:
Я кажи каква ти е идеята - за какъв форд мустанг говорим?
Честно казано, идеята ми е малко странна... нещо като мустанг 1.6 90 коня?
Масово са с автоматици – при това доста допотопни, които с оразмерени за мотор с приличен въртящ момент.
Какъв разход очакваш да постигнеш? Принципно мустанга спада към Пони кар класа. Сравнително компактна и лека / за хамериканските разбирания/ и прекалено мощна. Като коне американките фабрично не са нищо впечатляващо, но имат съпоставим с дизела въртящ момент.
Определено ако се гони икономия, трябва и кутията и дифа да си идат, барабар с мотора и пърформънса.
Колко очакваш, че гори на градско една кола 170+ коня примерно? Кажи какъв разход ти се иска.
Аз моя проблем съм го решил с две коли. Едната за ежедневно ползване, другата за "каране" ;)

Ford Mustang 2006 4.0L V6
Гори 14 Градско (С нормално дори може да се каже бавно каране.като настъпя педала се стига и до 20+),Скоростна кутия Ръчна,Тип двигател Бензинов
210 Конски сили, ами незнам другата кола е 160 коня Мерцедес ц200 компресор 2003 година гори 9 макс 10 градско искам и аз някакъв такъв резултат да постигна мислех си за някаква трансплантация от фокус или нещо и аз незнам за това питам :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 24, 2010 8:28 am 
VIP
VIP
Аватар

14 си е нормален разход за 4 литров 6-так. Според мен най-разумното което може да се направиш е да я пуснеш за продажба. Принципно можеш без никакъв проблем колата се прави с газово, стига да искаш, обаче. За под 1000 лева ще ти направят камбана и стойки и даунпайп за какъв да е мотор. Струва ми се, че мотор от сиера или скорпио ще пасне 1:1 на тая кутия, но като цяло резултата няма да е особено добър.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юли 25, 2010 12:07 am 
опитен член на клуба
опитен член на клуба
Аватар

Не колата не искам да я продавам нали имам и втора.. но просто искам по честичко да я карам а пък не мога да си позволя всеки ден да давам по 50 лв... за бензин и за тва питам длаи може да се осъществи някаква трансплантация...

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 26, 2010 2:01 pm 
клубен ентусиаст
клубен ентусиаст
Аватар

кара: Jetta mk2
тунинг: alloy rims, pioneer deh-2020, 8" woofer
С всеки друг двигател разхода би се вдигнал,освен ако не е някой от сорта на 2.0 турбо 200 коня. За смяна на двигател ще се набуташ с много пари, които ще ти стигнат за добър километраж на бензин. Според мен най-добре сложи газ (пропан бутан). Най-бързо е, най-лесно е, най-евтино е.

Ако някой се опитва да се бъзика заради газта, не му обръщай внимание. Ето защо:

http://www.ngvaeurope.eu/guinness-book- ... ed-vehicle

най-бързата кола на метан вдига 364,6 км/ч и е обикновен седан.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 26, 2010 7:18 pm 
VIP
VIP
Аватар

Има една тънка особеност при инсталацията на газово устройство - добавеното тегло. Лошото е, че разваля динамичния баланс на колата - осезаемо при коли със задно предаване. Ако все пак ще слагаш - задължително инжекцион с ламбда контрол! Разликите при по-мощните мотори са драстични - ако не се настрои добре ще гори като ламя - 30-40 литра газ на 100. Пленума е голям и е с променлив обем - имаш потенциална яка гърмялка, задължително се подсигури с поне две възвратни клапи.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Юли 26, 2010 10:31 pm 
Голфаджия-рецидивист
Аватар

кара: Golf lll GTI 2.0 16V
Слагаи газ и това е решението на проблема,от подигравки да не ти пука и баровците със S8-ците виснат на газ колонките!Но да смениш този мотор ..... престъпление си е да знаеш,хората се целят към повишаване на обема и мощноста ти бягаш на долу.....преставям си някои Мустанг със 1.6 90 коня ама 16 V-вееее :lol: :silent: :mrgreen:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 27, 2010 7:19 am 
VIP
VIP
Аватар

Решението за мен е друго. Започни да изкарваш повече кинти, вместо тия гейски позьорси изпълнения с газовото. Дай щото коня е много буен, да го скопим :problem:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Юли 27, 2010 5:03 pm 
клубен ентусиаст
клубен ентусиаст
Аватар

Shark_LX написа:
Решението за мен е друго. Започни да изкарваш повече кинти, вместо тия гейски позьорси изпълнения с газовото. Дай щото коня е много буен, да го скопим :problem:

Напълно съм съгласен за газта. Ford Mustang и газ - това е такава балканска екзотика...

Карай по-рядко, но за кеф. С какво ще си в задръстването е все тая... все ти иде да застреляш някой, или сам да се гръмнеш... има и проблем с паркирането... докато събота и неделя можеш да си покажеш рогата, да се направиш изпълненията и да я паркираш изложбено, където пожелаеш.

Цитат:
баровците със S8-ците виснат на газ колонките

Тия не са баровци, а типичен случай - продал нивите на дядо и понеже акъла му стига до там, 85% от парите е набил в лимузина на 8-10 години, която иска за поддръжка и консумативи на месец почти колкото погасителна вноска за нова, та набил газ и си мисли, че хем е Мега-мутро-култово-готин, хем е надхитрил системата. То се мисли преди да си купиш S8... Има такива образи дето на S500 спират климатика в града, щото им вдигало разхода............

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща