Тунинг Клуб • Тема - Едно обикновенно Клио...
Дата и час: Пон Май 21, 2012 4:02 am Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 67 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща

Едно обикновенно Клио...

Автор Съобщение
 Заглавие: Едно обикновенно Клио...
МнениеПубликувано на: Сря Мар 24, 2010 10:38 pm 
клубен експерт
клубен експерт
Аватар

кара: 2008г. Nissan Maxima 3.5L V6
тунинг: 18'' alloy weels(8.5J), 360W RMS BOSS stereo, Intercooler
Здравейте колеги. Тъй като имам една не кой знае колко голяма промяна по колата реших да пусна темичка и един вид да давате съвети как да си направя колата малко по красива на вид!
Ще започна с детската си мечта: когато бях по малък(преди 3-4 години) имах много голям интерес към колите... и реших от тогава да почна да посабирам малко пари- колко мога... Когато обаче станах на 17г и 7 месеца ми купиха- подариха първата ми кола, а тя е именно Рено Клио 2000г 1.4 75к.с. Да обаче като помогнах за закупуването й, почнах после пак със сабирането на парички за CD, джанти и гуми...
Колата я получих в най-обикновен вид(не че сега е много променена де):
Изображение

и след точно 2 месеца имах вече парите за едно ЦД- Sony GT620U:

Изображение

След това се почна с говорители и каси:

Изображение

Да обаче свършиха средвата тъй като съм ученик и нямах много голям доход...

Така и спрях тогава с плановете си. Да обаче покарй тази коледа и нова година ми прещтрака, че искам джанти с гуми. Така и се почна със търсенето и събирането на парите за тях. Цели 2-3 месеца спестявах стотинка по стотинка и не исках никой да ми помага, до като не ми скимна да продам част от музиката за да си помогна- така и направих!
Но взе че ми излезе късмета и преди три дни се сдобих с нови джантички и гуми за малката калинка, на име "Клиопатра"....
Джантите са HRS 15'' модел от края на Януари, закупени чисто нови преди 3 седмици... :

Изображение

Джантите така седяха 3 седмици в гаража чакащи новите си гуметки.
Но така и дойде време за тях- преди 4 дни, закупени с много желание, и мерак, и много търсене за определена шарка и стабилно държание на пътя!
Понеже нямам преални тяхни снимки ще дам снимка от нета:

Изображение

Гумита са Марангони Зета Линеа с размер 195/50/15

Тогава дойде момента за тяхното слагане което стана преди именни 3 дни, и колата преди тяхното слагане излеждаше така:
Преди:

Изображение

Сега:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Последна промяна LeXuS_pz на Сря Мар 24, 2010 10:49 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Едно обикновенно Клио...
МнениеПубликувано на: Сря Мар 24, 2010 10:45 pm 
клубен експерт
клубен експерт
Аватар

В момента като малък проекто остава да по събера някой лев сега като завърша средното си образувание и да почна малко по вдигането на конете и начина на спиране.
В момента почвам да събирам средства за следните дискова с апаратите:

Изображение

и едно малко охлювче което да съска малко :)

По външния вид малко по нататък като се затопли, мисля да почвам с Нови фарове Angel eyes и разбира се слагането на ксенон и нови кристални стопове от ето този модел:

Изображение

Това е за сега колеги, надявам се да ви хареса и да разберете това което съм писал, и моля да ме извините ако има грешки в писането, поради бързината...
Малко ще ми се бави малкия проект, защото все още съм Ученик и сега ще завършвам и ме чака следване и евентуално по малко средства за правене на колата ми :( за което много ме е яд но няма начин. Сега като почна работа пак ще има малко развитие!
Успех и лека вечер! :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 24, 2010 10:51 pm 
опитен член на клуба
опитен член на клуба
Аватар

В същото положение съм поставен и аз. Тая година балове, щуротии... Пусти мерак по тия коли ти се пали главата още повечее, парите не стигат, а всеки ден нови и нови идеи, ама има ли мерак сичко с времето си :thumbup: :thumbup:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 24, 2010 11:25 pm 
Site Admin
Site Admin
Аватар

кара: Civic 1.7 CTDI 2002
тунинг: xenon, LED...
Много добре са му застанали тия джанти :clap:

Относно гумите, също те поздравявам! Тази шарка е една от най-яките според мен. Аз лично мислих да си слагам същите гуми на моята кола, но за съжаление тогава имаше само нископрофилни 15-ки, които не ме устройваха :)

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 24, 2010 11:35 pm 
клубен ентусиаст
клубен ентусиаст
Аватар

кара: Skoda Fabia
тунинг: Чиптунинг,Спортен филтър,Спортно гърне средно и крайно,джанти 16-ки и др....:)
Колега джантите и гумите са супер но нямаше ли да е по добре да сложиш по висок профил на гумите за да поизпълне калниците мися че ще стане още по добре.Но това е мое мнение успехи с количката :thumbup:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 24, 2010 11:36 pm 
клубен експерт
клубен експерт
Аватар

И мен също ме подлудява тази шарка. Всеки път преди да се кача в колата я оглеждам да им се налюбувам и тогава се качвам и тръгвам :) :whistle:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 24, 2010 11:38 pm 
клубен експерт
клубен експерт
Аватар

sparco89 написа:
Колега джантите и гумите са супер но нямаше ли да е по добре да сложиш по висок профил на гумите за да поизпълне калниците мися че ще стане още по добре.Но това е мое мнение успехи с количката :thumbup:

Колега, незнам от снимките ли така изглежда, но наистина доста добре й седят тези гуми с този профил. Даже като се отдалеча пт колата на 50-60 метра джантите изглеждат като 16-ки :crazy:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Мар 24, 2010 11:43 pm 
клубен ентусиаст
клубен ентусиаст
Аватар

тунинг: Чиптунинг,Спортен филтър,Спортно гърне средно и крайно,джанти 16-ки и др....:)
Хм може и от снимките да е но един профил 60-65 поне така като гледам от снимките щеше да и пасне но нали си я харесваш аз предлагам просто за по нататък все пак тези гуми няма да траят вечно :D :thumbup:

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 25, 2010 12:14 am 
Site Admin
Site Admin
Аватар

кара: Civic 1.7 CTDI 2002
тунинг: xenon, LED...
sparco89 написа:

Точно, поради тази причина не си ги купих. Произвеждат се само нископрофилни и трябва или да са на голяма джанта или колата да е по-малка. Но на клиото мисля, че са заспали :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Мар 25, 2010 6:38 pm 
клубен ентусиаст
клубен ентусиаст
Аватар

mock написа:
sparco89 написа:

Точно, поради тази причина не си ги купих. Произвеждат се само нископрофилни и трябва или да са на голяма джанта или колата да е по-малка. Но на клиото мисля, че са заспали :)

Ясно но в този случай може би едно спортно окачване ще и пасне идеално но пък и пътищата в България не са много читави и може би има малък риск от някоя счупена броня само заради тази причина и аз на моята не мисля да и слагам спортно :thumbup:

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 67 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща