На моето
Audi A3 1,9 TDI AFN 110 коня ходих да и сложат чип на околовръстното срещу Киров при всеизвестния в форума на Ауди
Sumista. Чиповете му са на
ALL CAR RACING. Цената, на която направихме тази интервенция беше 200лв. (имаше промоция) по принцип цената е
250лв., като преди да ми сложи чипа, човека ми направи диагностика на двигателя, на турбото за да бъде сигурен, че всичко ще е ок след слагането му.
С въпросният чип колата би трябвало от 110 да става 140 коня и въртящият момент от 235Nm на 295Nm.Наблюденията ми:след слагането на чипа са много позитивни! Вече няма досадата дупка и замисляне при настъпване на педала на газта, докато колата не вдигне обороти и не пусне турбото. То вече е постоянно зацепено и тръгва още от 1000 оборота. Във високите обороти не виждам да има разлика във вървежа, но поради това, че колата тръгва още от ниските се усеща все едно си се качил на напълно различна кола. Човека ми каза, че задължително трябва да махна катализатора, понеже ако не го направя има голяма вероятност да ми се счупи турбото. Така и направих и в момента, в който махнах катализатора колата тръгна все едно й бях сложил втори чип! На негово място сложих права тръба. Ако някой се интересува, няма разлика в нивото на шума без катализатора, просто турбото почна да се чува една идея по-силно.
Относно разликата в разхода след чипосването - градско разхода ми падна с около 1л., а извънградско някъде с около 0,5л.
Вече карам повече от половин година и нямам никакви проблеми. Препоръчвам на всеки!
За да обобщя: Прюсове:
Колата тръгва още от ниските обороти
Разхода пада в рамките 0,5-1л.Минуси:
Няма