Тунинг Клуб • Тема - Чип тунинг на Ауди А3 1,9 ТДИ АФН 110@140 коня
Дата и час: Пон Май 21, 2012 3:28 am Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ] 

Чип тунинг на Ауди А3 1,9 ТДИ АФН 110@140 коня

Автор Съобщение
 Заглавие: Чип тунинг на Ауди А3 1,9 ТДИ АФН 110@140 коня
МнениеПубликувано на: Съб Окт 31, 2009 3:04 pm 
опитен член на клуба
опитен член на клуба
Аватар

кара: (()()()) A3 1.9 TDI
тунинг: K&N Air Filter, All Car Racing Chip, Xenon и не на последно място ... рингове! :)
На моето Audi A3 1,9 TDI AFN 110 коня ходих да и сложат чип на околовръстното срещу Киров при всеизвестния в форума на Ауди Sumista. Чиповете му са на ALL CAR RACING. Цената, на която направихме тази интервенция беше 200лв. (имаше промоция) по принцип цената е 250лв., като преди да ми сложи чипа, човека ми направи диагностика на двигателя, на турбото за да бъде сигурен, че всичко ще е ок след слагането му.
С въпросният чип колата би трябвало от 110 да става 140 коня и въртящият момент от 235Nm на 295Nm.

Наблюденията ми:
след слагането на чипа са много позитивни! Вече няма досадата дупка и замисляне при настъпване на педала на газта, докато колата не вдигне обороти и не пусне турбото. То вече е постоянно зацепено и тръгва още от 1000 оборота. Във високите обороти не виждам да има разлика във вървежа, но поради това, че колата тръгва още от ниските се усеща все едно си се качил на напълно различна кола. Човека ми каза, че задължително трябва да махна катализатора, понеже ако не го направя има голяма вероятност да ми се счупи турбото. Така и направих и в момента, в който махнах катализатора колата тръгна все едно й бях сложил втори чип! На негово място сложих права тръба. Ако някой се интересува, няма разлика в нивото на шума без катализатора, просто турбото почна да се чува една идея по-силно.
Относно разликата в разхода след чипосването - градско разхода ми падна с около 1л., а извънградско някъде с около 0,5л.
Вече карам повече от половин година и нямам никакви проблеми. Препоръчвам на всеки!

:idea: За да обобщя:
Прюсове:
:arrow: Колата тръгва още от ниските обороти
:arrow: Разхода пада в рамките 0,5-1л.

Минуси:
:arrow: Няма

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Чип тунинг на Ауди А3 1,9 ТДИ АФН 110@140 коня
МнениеПубликувано на: Съб Окт 31, 2009 3:13 pm 
Модератор
Модератор

Доста добре звучи това. Всички коли ли обслужват там - бензинови и други освен Ауди?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Окт 31, 2009 3:18 pm 
Site Admin
Site Admin
Аватар

кара: Civic 1.7 CTDI 2002
тунинг: xenon, LED...
Браво за чипчето, пък и бая евтино си го взел :)
Като човек препатил с турбото, обаче ще те попитам, не се ли притесняваш, че тъй като турбото работи още по-от рано, му скъсяваш живота?

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Окт 31, 2009 3:28 pm 
опитен член на клуба
опитен член на клуба
Аватар

тунинг: K&N Air Filter, All Car Racing Chip, Xenon и не на последно място ... рингове! :)
Честно да ти кажа не се притеснявам. Доста съм прочел из нета и общо взето всички са супер доволни и нямат проблеми след чипването, ако е направено както трябва.

Винаги може да се скапе турбото ако се чипне с софтуер, който прекалено много почва да надува, но в моят случай аз изрично съм проверил, а и човека ми каза, че до тези коне, няма никакви проблеми за турбото. От тук нагоре вече му се скъсява живота доста по-бързо. И както написах трябва да се махне катализатора и си ок. :)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Окт 31, 2009 3:34 pm 
опитен член на клуба
опитен член на клуба
Аватар

mandorg написа:
Доста добре звучи това. Всички коли ли обслужват там - бензинови и други освен Ауди?

Обслужват и бензинови Аудита и други като цяло, но тези цени са за Аудита. За другите коли незнам какви са парите.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 02, 2010 11:49 am 
нов член на клуба
нов член на клуба

кара: audi a3 1.9 tdi
даите кординатите на този сумиста да монтирам и аз

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Ное 08, 2010 4:25 pm 
нов член на клуба
нов член на клуба

По това което прочетох , има разлика само в ниските обороти , а на там си е еднакво :lol: Пробвал ли си след чипа да се замериш с стокова 110 ка ? или със 116 коньова :D

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Ное 09, 2010 7:46 pm 
нов член на клуба
нов член на клуба
Аватар

кара: Peugeot 407sw Peugeot Expert
тунинг: xenon LED light TURBO
Колега след като си сложил чипа е хубаво да си сложиш и 1 blow-off клапан защото ако я ръчкаш много има вероятност да гръмне турбото което вече ми се е случвало 2 пъти и не е много приятно ;)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 10, 2010 2:04 pm 
опитен член на клуба
опитен член на клуба
Аватар

Да обаче, на моята не мога да сложа. Ако ти знаеш къде мога да си сложа, ще съм ти благодарен да кажеш. :) Винаги съм искал да се чува сссс ... като пусна педала :)

Иначе на Сумиста това му беше телефона едно време - 0878260360. Намира се на околовръстното срещу киров има едни сервизи. Ама му звънни, той да ти обясни всичко.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 23, 2011 9:11 am 
нов член на клуба
нов член на клуба

кара: AUDI A3 1.9 TDI
Тъй като и аз карам А3 tdi темата звучи интересно, но според мен дупката в ниските не е от турбината, защото тя е с променлива геометрия точно за да премахне тази дупка и вакуума я включва като натиснеш по рязко газта. Мисля че тази разлика е от въртящия момент, защото диапазона на оборотите се е разширил и имаш повечде на по-ниските, за това тръгва по-добре, но да ти кажа определено ме заинтригува. Я обясни по-подробно къде се намира човека където ти е правил тунинга.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 10 мнения ]